OSNOVNA ŠKOLA "SOLINA"


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sigpro has a deprecated constructor in /home/ossolina/public_html/plugins/content/jw_sigpro/jw_sigpro.php on line 19

Izvan škole

Isli smo u posjetu gradu, polozili cvijece na Kapiju i odali pocast poginulim 25. 5. 1995.
Obisli smo Panonska jezera., muzej i sojenice. Hvala uposlenicima Panonike na lijepom doceku i edukativnom razgovoru sa ucenicima.

Nasa ucenica Asja Sahitovic, na Smotri naucno- tehnickog stvaralastva mladih Bosne i Hercegovine, osvojila je "Zlatni tocak tehnike" za 1. mjesto u kategoriji crtani film i to pod vodstvom nastavnice Aide Jusic. Cestitamo Asji i nastavnici Aidi!

Danas smo promovisali zdrave životne navike. Učenici Osnovne škole "Solina" su u okviru manifestacije "Pokret za radost-Fitnes dan" uz muziku, zabavu i igru vježbali.

Danas je u prostorijama Gradske uprave, gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, uručena novogodišnja čestitka, koju su osmislili i napravili učenici JU OŠ “Solina”.

Škola djeluje na području tri Mjesne zajednice:

-Solina

-Dokanj

-Breške

Učenici prvog, drugog, trećeg i petog razreda Osnovne škola "Solina", u pratnji svojih učiteljica, boravili su u posjeti Domu penzionera u Tuzli.
29. 10. u okviru Festivala Vezeni most upriličena je svečanost u Domu mladih u Tuzli na kojoj su dodijeljene nagrade za literarne radove učenicima osnovnih škola iz regiona.

Danas upriličena radionica; voditeljica Amela Isanović Džinić

Nekoliko srednjih i osnovnih škola sa područja opštine Tuzla u Domu mladih učestvovalo je u manifestaciji obilježavanja Dana maternjeg jezika. Među njima bili su i učesnici iz naše škole Amela Tučić i Azur Isanović koji su prisutnima rasvijetlili tematiku frazeologije u bosanskom jeziku.
21. 5. 2012. godine učenici OŠ  „Solina“ su učestvovali u manifestaciji Vezeni most. 
15. 11. 2012. godine učenici II-2, V-1 i V-2 su posjetili Arheološki muzej koji se nalazi u sklopu kompleksa Panonskih jezera.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ossolina/public_html/components/com_k2/templates/solina/category.php on line 254