OSNOVNA ŠKOLA "SOLINA"

Priredbe i akcije

U četvrtak,15.6.2017.godine u 16 sati u našoj školi održana priredba za roditelje,koju su pripremili učenici II 2 razreda sa svojom učiteljicom,Muhibom Karić. Učenici su pjesmom,plesom i glumom pokazali šta sve znaju.Roditelji nisu krili svoje zadovoljstvo,te su gromoglasnim aplauzima nagrađivali svaku izvedenu tačku.

Učenici Ii1 i V2 sa svojim učiteljicama, Aleksandrom Hasanbegovic i Almom Skrobic, su svojim aktivnostima doprinjeli realizaciji projekta "Botanički vrt".

"Igrom do jače zajednice i većeg aktivizma"je naziv projekta koji je danas realizovan u dvorištu OŠ "Solina", uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice. Tradicionalne "Solinske igre" , u organizaciji LGZR Solina i OŠ "Solina", su unijele veselje, sreću i radost u srca prisutnih. Uživajte u slikama.

25.10.2014. godine u prostorijama Osnovne škole „Solina“ organizirana je Olimpijada za stare. Cilj ovih igara je veća socijalna uključenost starih osoba u društvene tokove lokalne zajednice.
Kreativci na djelu. Sve ovo je proizvod umijeća i ruku naših vrijednih đaka.
OŠ SOLINA nizom aktivnosti obiljažila je ovaj značajan datum. Učenici, nastavnici i mještani Soline imali su priliku vidjeti izložbu radova učenika sa porukama: voda život znači...
Učenici OŠ „Solina“ su još  jednom pokazali svoju humanost.
Tokom septembra, oktobra i novembra 2012. godine u OŠ „Solina“ je realizovan projekat „Socijalna uključenost“ pod pokroviteljstvom MIOS-a.